Rengjøring av Smykker

LIM

RENGJØRING OG VEDLIKEHOLD AV SØLV & GULLSMYKKE

HVORDAN RENGJØRE OG VEDLIKEHOLD DIN SMYKKER:
 Smykkene våre viser vår personlighet og er en viktig del av utseendet vårt, det er derfor vi må ta hensyn til rengjøring og pleie, slik at de skinner som den første dagen.

Våre sølv- og gullsmykker kan miste glansen over tid og i noen tilfeller bli svarte og se skitne ut. For å unngå dette, gir vi deg 5 enkle tips og anbefalinger for å holde smykkene dine perfekte og alltid klare til å bruke.
 
 5 TIPS FOR Å RENGJØRE GULL OG SØLV SMYKKER

Det er veldig viktig å vite før vi begynner å rengjøre våre smykker, at vi må skille smykkene med steiner eller perler fra smykkene som ikke har dem.
Rengjøring utført med varmt vann og hvor vi bruker kjemiske produkter anbefales ikke for denne type smykker, fordi det kan forårsake brudd i steinene eller endre fargene
https://www.silvergulljewelry.com/categoria-producto/crystal-earrings/

forvask av smykker:
 Vi anbefaler at du fjerner det før du rengjør raskt for å fjerne urenheter og smuss fra gull- og sølvsmykkene dine.
 Du trenger bare en bolle eller beholder med vann og oppvaskmiddel (zalo), senk juvelene dine og la dem gni i 5 minutter med en tannbørste, til slutt vask med rikelig med vann.


1-Rengjøring av smykker med natron:
For å lage denne kremen trenger vi en beholder hvor vi legger noen dråper vann, så legger vi til to spiseskjeer bikarbonat som vi vil blande til vi får en krem.
 Så vil vi bruke denne blandingen mens vi gnir smykkene våre, vi kan gjøre det med fingrene eller med en tannbørste.
 Til slutt skyller vi med vann og tørker med en ren klut.
 Det anbefales å utføre denne typen rengjøring i ventilerte områder, siden blandingen av forskjellige grunnstoffer kan forårsake kjemiske reaksjoner og frigjøre gasser.
Materialer:
-Bolle
-Natron
-Vann
-Tannbørste
-Klut

 2-Rengjøring av smykker med tannkrem:
 Det anbefales å bruke tannkrem til å rengjøre sølv- og gullsmykker, siden effekten er et effektivt og enkelt alternativ.
 Det er så enkelt som å gni litt tannkrem til den skifter farge, når tannkremen blir svart, la den stå i 5 minutter og skyll deretter med vann. Den er ideell for rengjøring av smykker med relieffer eller kjeder. Det anbefales å bruke en tannbørste.
Materialer:
-Bolle
-Tannkrem
-Tannbørste
-Vann
-Klut

https://www.silvergulljewelry.com/categoria-producto/stud-earrings/ 3- Rengjøring av smykker med natron og aluminiumsfolie:
 Vi strekker serveringsbollen eller kasserollen med aluminiumsfolien og kutter små aluminiumstykker som vi skal bruke senere.
Vi begynner med å tilsette kokende vann veldig forsiktig, så tilsetter vi bikarbonat og salt litt etter litt, bland godt til den blir oppløst, tilsett de små aluminiums stykkene og til slutt senk smykkene nede i bollen eller kasserollen.
Vi venter i ca 8-10 minutter og ved hjelp av en pinsett tar vi ut våre smykker (det anbefales å bruke hansker) hvis vi ser at våre smykker etter denne tiden ikke er rene, kan vi hjelpe oss selv ved å bruke en børste med myke børster og begynne å gni, til slutt legger vi de tilbake i serveringsbollen i litt lengere tid. Når vi er fornøyde med resultatet, skyller vi med mye vann og tørker smykkene våre med en klut eller bomullsduk.
Materialer:
-En serveringsbolle eller kasserolle
-1/2 liter varmt vann
-Aluminiumpapir
-2 små spiseskjeer av bakepulver
-En spiseskje av salt
-Hansker og en tannbørste
Vi varmer opp vannet til den koker.
-Klut

Vi kan også bruke en beholder med varmt vann sammen med et stykke aluminiumsfolie og en teskje salt.
Hvordan gjør jeg dette?
-Ta et stort stykke aluminiumsfolie som dekker beholderen.
-Tilsett varmt vann og en teskje salt (10 gram).
Dynk sølvsmykkene dine og la de stå i 10 minutter. Rengjør dem med vann og tørk dem med en ren klut


4 - Rengjøring av smykker med natron og eddik:
 Vi tar en beholder og legger juvelene inn, så dekker vi dem med natron og gnir slik at natronen treffer alle hjørnene (bruk hansker) Vi tar et verktøy for å fjerne juvelene (ikke metall), legg eddik litt senere a lite. Dette starter en kjemisk reaksjon i form av skum og gasser. Når reaksjonen begynner, fjerner vi smykkene og våter den med mer eddik. Vi lar dem hvile i noen minutter til den kjemiske reaksjonen stopper. Vi skyller med vann og gni med en tørr klut.
 Det anbefales å utføre denne typen rengjøring i ventilerte områder, siden blandingen av forskjellige grunnstoffer kan forårsake kjemiske reaksjoner og produsere gasser.
Materialer:
-Bolle 
-Natron
-Hansker
-Eddik
https://www.silvergulljewelry.com/categoria-producto/pendants/

 5-Rengjøring gull og sølvsmykker med eddik 
Vi tar en beholder og legger juvelene inn, så dekker vi dem med natron og gnir dem med en myk børste, slik at den når hvert hjørne, alltid iført hansker. Fjern smykkene med en ikke-metallgjenstand, tilsett eddiken litt etter litt, siden en kjemisk reaksjon vil finne sted i form av skum og gasser vil frigjøres
det anbefales å gjøre denne typen rengjøring på ventilerte steder.
Når reaksjonen begynner, fjerner vi smykkene og fukter den med mer eddik. Vi lar dem stå i noen minutter til den kjemiske reaksjonen stopper og skyll med rikelig med vann og gni med en tørr klut.
Materialer:
-Bolle
-Bakepulver
-Vann
-eddik
-Bomullsklut


Hvorfor blir 925 sterlingsølv svart?
 Sølvet som brukes i smykker inneholder 92,5% renhet, og de resterende 7,5% er vanligvis kobber. Men forskjellige typer metaller kan også brukes, noe som gjør produktet lettere å jobbe med. Denne typen sølv er bedre kjent som 925 eller sterlingsølv.
 Sølvsmykker mister sin glans og farge. Dette er fordi hydrogensulfid er i luften og forårsaker en kjemisk reaksjon (Ag2). Dette genererer sølvsulfid og får smykker til å bli mørkere.
 
FAKTORER SOM FÅR DIN SMYKKER TAPER DINE SKINN OG FARGE:
Det er også andre faktorer som må tas i betraktning slik at sølvsmykkene våre holder seg rene og blanke lenger.
 For eksempel:
-Kroppsved
-Ph av huden vår
-Parfymer, lakk, kosmetikk,
 kontakt med klor (svømming i bassenger)
 kontakt med sjø eller saltvann
 
Etter å ha rengjort sølvsmykkene våre, må vi oppbevare dem hver for seg i poser som helst er lukket bomull, slik at de ikke kommer i kontakt med luft.
Vi anbefaler deg å vaske hendene før du berører smykkene dine, eller hvis du foretrekker å bruke hansker.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *